Forside Klubben Aktiviteter Set & sket Links Kontakt
LEKTIONSPLANER
ØKONOMI
MAILINGLISTE
DYK LOG
CMAS*
CMAS**
CMAS***

Økonomi

Det er svært at sige helt præcist, da det afhænger af hvilket udstyr du foretrækker, men hvis vi lister omkostningerne op ser det sådan ud:

Medlemskab af Amfora og Dansk Sportsdykkerforbund
For at blive uddannet CMAS-dykker i Amfora kræves medlemskab af klubben og Dansk Sportsdykker Forbund. Indmeldelsen i Dansk Sportsdykker Forbund vil typisk ske fra 1. januar. Du vil modtage bladet Sportsdykkeren 6 x årligt, og som interesseorganisation sørger forbundet for uddannelse af instruktører, dykkerledere, kompressorkursus m.m. Det er samtidig en forsikring, der hjælper hvis uheldet er ude, Falck krisehjælp, samt Teknisk udvalg der arbejder med dykkerlovgivning og godkendelse af dykkerudstyr.

Uddannelsesmateriale
Sportsdykkerhåndbogen kr. 250,-
Logbog kr. 50,-
Standard tabel kr. 110,-

Helbredsattest
Attesten kan udfærdiges af egen læge, men det anbefales at bruge Flyvemedicinsk da de har stor ekspertise og godkender bl. a. erhvervsdykkere og piloter. Det anbefales at blive checket hvert 5. år, da visse certifikater kræver en gyldig Lægeattest, fx CMAS *** og NITROX (dykning med højere iltprocent i indåndingsluften).
Lægeerklæring fra Flyvemedicinsk på Rigshospitalet ca. kr. 800,-.

Udstyr
Du skal bruge maske, finner og snorkel til uddannelsen i svømmehal. det kan erhverves for kr. 700 - 1.000.Til uddannelsen i åbent vand kan vi låne dig flasker og blybælte under uddannelsen. Vi har lavet en aftale med en dykkerforretning om, at du kan leje udstyr til brug i åbent vand for ca. 1.500 kr.

Dykkerture
Udgifter til dykkerture deles vi om, den ansvarlige instruktør kommer dog gratis med. Det er typisk transportudgifter til bil og båd samt havnepenge. Turudgift endagsture ca. 50 – 150,-

Komplet dykkerudstyr
Her bliver det virkelig svært, da det er også muligt at købe brugt som vi gerne vil rådgive dig om. Hvis vi går på nettet og ser på priser ser det således ud:
- Dykkerdragt komplet med sokker og handsker fra 1.500 – 3.000,-
- Blybælte (bly støber vi i klubben) fra 150,-
- Dykkerkniv fra 300 – 500,-
- Buddyline + makkerline ca. 250,-
- Udendørsfinner fra 500 – 1.500,-
- Maske + snorkel haves fra svømmehal
- Flaske 1x 12 l (må ikke købes i udlandet) fra 1.500 – 2.500,-
- Lungeautomat m/manometer og kompas fra 2.000 – 5.000,-
- D-timer/dykkercomputer fra 800 – 5.000,-
- BCD-vest fra 2.500- 4.000,-
- Grejtaske (to gode reklametasker kan anvendes) fra 500 – 1.200,-
- Lygte (kan udelades) fra 300 – 2.000,-

Som du kan se er der mange muligheder, så det vil ikke være fair hvis vi kom med en samlet pris.
Prisoplysningerne stammer fra www.scubastore.com som tilbyder grej fra Folkevogns niveau til Mercedes. Hvad du vil vælge er optil dig. Høj pris er dog ikke ensbetydende med den bedste vare til prisen, så derfor er vi til for at rådgive dig inden du køber ind. Det er en af fordelene ved at være med i en klub, vores medlemmer har stor erfaring med forskelligt udstyr og vil gerne fortælle hvad de er tilfreds med.